NE ČAKAJ NA ROŽE

NOVO! Šopek misli, ki trenutkom vdahnejo novo življenje (96 strani)

Trenutki življenja

V zbirki Ne čakaj na rože vas nežno opominjam, da je življenje stkano iz trenutkov. A v nenehnem hitenju in iskanju ravnovesja med tem, kar imamo in tem, kar si želimo, žal mnogi neopazno zdrvijo mimo nas. Mi pa še vedno čakamo na rože, na ljubezen, na srečo...

Seme navdiha

V branje vam ponujam 68 haikujev, kratkih trivrstičnih zapisov, v katere so ujeti trenutki življenja, misli o upanju, resnici, premagovanju strahu in notranji moči. Misli o pogumu biti to, kar si, o ljubezni in sreči. Naj se ob branju dotaknejo vašega srca in v njem odklenejo tisto, kar čaka še neodkrito.
Ne čakaj na rože, Maja Golob (2021)

Za oči in dušo

Ko sem razmišljala, kako vizualizirati sporočila, sem opazila ilustracije Blaža Rose. Naključje? Ne, v naključja itak ne verjamem več. Takoj sem začutila, da je to 'to'. Z občutkom za podrobnosti, njegove ilustracije mojstrsko vdahnejo življenje sporočilom in jih približajo bralcu.

Naj se zgodi čarovnija

Za trenutek se ustavite, odprite srce in se potopite v branje. Ne vse naenkrat. Po koščkih. Z guštom. Naj se v tišini zasliši glas vašega srca. Radost, sreča, upanje, ljubezen – vse se rojeva iz ranljivosti in odprtega srca. Povežimo se, od srca do srca.
Ne čakaj na rože_kazalo

Mnenja bralk

Nives Mahne Čehovin

Včasih si preprosto želiš prebrati nekaj lepega, nekaj, kar se te dotakne brez prevelikih besed. Kar te kot misel spremlja že zjutraj, ko se odpraviš v nov dan, ali pa te zvečer poboža pred spanjem. In prav to dobiš v tej knjigi, utrinke iz mimobežnega življenja, prebliske, stkane v celoto z nitjo upanja in zaupanja. Podarja nam šopek, ki zacveti znotraj nas. Prelepe ilustracije pa odstrejo še kakšen odtenek več!
Darja Divjak Jurca

'Ko um utihne, vesolje podarja mi nove uvide,' zapiše Maja v haikuju Brezmejnost. In prav to nam ponuja njena knjiga: umiritev in utišanje uma, da lahko prisluhnemo srcu in duši ter njuni brezmejnosti. Da pustimo, da rože vzcvetijo v nas, ne da bi čakali nanje. Majina knjiga je odlično seme, iz katerih bodo gotovo vzklile.
Urška Henigman

Knjiga brezčasnih misli, ki pravzaprav nikoli ne more biti prebrana. Ker me danes iste besede nagovorijo drugače kot so me včeraj. Ker je današnji dan drugačen, kot je bil včerajšnji. In ker sem danes tudi sama drugačna kot sem bila.
Zato berem znova, še enkrat ter spet in v istih stihih vsakič odkrijem nove pomene.
Bernarda Žarn

Z eno besedo bi knjigo Ne čakaj na rože opisala kot LEPO. Prelepe so risbe Blaža Rose, kot cvetovi se nasmihajo besede Maje Golob, včasih pomirjajo, včasih izzivajo, a na koncu vselej pobožajo oz. po-roža-jo. Ja, ob tej knjigi je prav, da izpišemo nov slovenski glagol - porožati.
Magdalena Svetina Terčon

Haikuji v sedmih razdelkih - pravljično število - vodijo od upanja k sreči. V vsakem začutim vračanje k naravi, ki je prvinska in bi morala biti naša spremljevalka. Avtorica z njo sobiva in nas skuša nevsiljivo povabiliti v njeno družbo, kajti v njej najdemo mir, harmonijo in sebe. Ne čakaj na rože je knjiga, ki ob ponovnih branjih ustvarja nove vtise. Jutri mi bo odkrila nekaj novega. In v tem je čar rož, čakanje odpade, naj 'veter spregovori v jeziku srca'.
Patricija Dodič

Čudovita zbirka. Odsev časa? Kdo ve. Ustvari prepih v glavi. Da vidiš jasno. Da veš, da kmalu pride pomlad. In veš, da upanje ne umre. Če vklopiš gumb za ljubezen, pa sploh. Haiku kot vdih in izdih. Brez pričakovanj. Z veliko miru in svetlobe. Upanje. Resnica. Mir. Notranja moč. Radost. Ljubezen. Sreča.

Vaša jutranja doza navdiha!

Knjigo Ne čakaj na rože naključno odprite. Preberite misel in dovolite, da vas poboža in zaseje seme navdiha. Ponovite naslednji dan. In naslednji. In spet.
DODAJ V KOŠARICO >